Még csütörtökön a budai várban tartott látványos parádét a Red Bull Racing. Az utcai Forma-1-es bemutató után David Coulthard állt az újságírók rendelkezésére.

Minden a megszokott mederben haladt: a házigazda, Szujó Zoltán kérdezett, a volt Forma-1-es pilóta válaszolt, egy ideig. Mígnem Coulthard megszólalt. “Láttátok ennek Dzsordzsi fickó lovának heréit? Hatalmasak!”

Elsőre mindenki megdöbbent majd, hatalmas nevetés tört ki. A Red Bull tanácsadója Görgey Artúr lovasszobra mellett a szabadban adott interjút.

Gőrgey Artúr lovas szobra

Gőrgey Artúr lovas szobra

Gőrgey Artúr lovas szobra


Coulthardtól persze hagyományos dolgokról is hallottunk. Többek között, hogy a Hungaroring nagyon fárasztó, nagyon igénybe veszi a versenyzőt. “Egyfelől nagyon meleg van, másfelől viszont a kanyarok nagyon szűkek, nagyon precízen kell rajta menni. Ha valaki elront egy kanyart, akkor biztos, hogy nem tudja a következőt tökéletesen megcsinálni. Mindennek száz százalékosan jól kell működnie ahhoz, hogy valaki jó eredményt érjen el ezen a pályán” – mondta.

A DC-nek becézett versenyző kitért a Toro Rosso újoncát ért kritikákra is.

“Nem gondolom, hogy problémát jelentene, hogy Jaime Alguersuari 19 évesen került be a Forma-1-be. Ha valaki elég tehetséges, semmi akadálya, hogy itt versenyezzen. Nem szabad elfelejteni, hogy megnyerte a brit Forma 3-as bajnokságot, ami óriási fegyvertény egy autóversenyző karrierjében” – fejtette ki véleményét, majd hozzátette: “A Forma-1-ben 17 év az alsó korhatár, hamarosan akár azt is megtapasztalhatjuk, hogy ilyen fiatal versenyzők tűnnek fel a sorozatban.”