A 2009-es Magyar Nagydíj dobogósainak nyilatkozatai a futam után:

Lewis Hamilton (1.):

Hihetetlen érzés, hogy újra itt lehetek, azok után, hogy sokáig voltam ettől a helytől igen távol. Nagyon sokat küzdött a csapat és én is, de soha nem adtuk fel. A srácok a gyárban nagyon sokat dolgoztak, nagyon büszke vagyok rájuk. Nem hittük a futam elött, hogy nyerhetünk. Kicsit közelebb kerültünk, de nem hittük, hogy nyerhetünk. Fantasztikus újra itt lenni. Továbbra is fejlesztünk és ebben a szellemben folytatjuk az évet.

Szomorúak vagyunk, hogy nem láthattuk ma itt Felipét. Minden jót kívánunk neki.

Kimi Räikkönen (2.):


Nagyon jól sikerült a rajt, ez nagyon sokat segített. Tudtuk a verseny előtt is, hogy egy jó rajt szükséges ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el. Utána csak mentem előre, a saját versenyemet futottam. Egy szakaszon azt hittem, képes leszek Lewist behozni, de ugyanolyan időt futottunk, majd ő gyorsabb lett így nem jött össze. A második bokszkiállásomnál volt egy kis gond, ami szintén nem segített. Sokat javultunk, közelebb vagyunk a mezőny elejéhez, mint hittünk.

A rajtnál történt ütközést én észre sem vettem, csak most – a futam után – szereztem tudomást róla.

Mark Webber (3.):

Hamilton visszatért és beszél 3


Kicsit meglepődtünk. Ennél gyorsabbnak vártuk magunkat. Összességében azonban elégedett vagyok. Közelebb kerülhettünk volna Kimihez, ha jobban választunk gumit vagy más a stratégia, de ezek az én döntéseim. Ugyanakkor még mindig itt vagyunk a dobogón, versenyképesek vagyunk, úgyhogy elégedettek lehetünk.

Egyelőre nem gondolom, hogy a csapatnak most már (átvette a Vetteltől a 2. helyet a pontversenyben – a szerk.) engem kellene támogatnia. Az a véleményem, hogy Sebastiannal közösen sok pontot vehetünk el a Brawntól, akik az utóbbi versenyeken botlottak. Együtt fogunk harcolni.

A 2009-es Magyar Nagydíj végeredménye:

  • Név
  • Csapat
  • Idő
  • Kör