A várakozásoknak megfelelően Bernie Ecclestone meghosszabbította a Magyar Nagydíj szerződését, az eredetileg 2011-ben lejáró kontraktust 2016-ig tolta ki a sorozat első számú ura. Ecclestone Varga Zoltán, sportért is felelős önkormányzati miniszterrel szignálta az új szerződést Mogyoródon.

Varga megerősítette, hogy a kormány 2011-ig évente tíz százalékkal fizet többet a futamrendezésért, de ezt a számot az új megállapodásban korrigálták. A gazdasági válságra is tekintettel a 2011-2016-ig szóló időszakban évente hét és fél százalékkal emelkedik majd a rendezési jogdíj.

A Világgazdaság úgy tudja, hogy 2010-ben 22,05 millió dollárt kell fizetni a versenyért, ebből kiszámolható, hogy 2016-ban mekkora összeget kell majd áldozni a futamra. Varga szerint a Forma-1-re megéri ennyi pénzt költeni, mivel ez az egyetlen nagydíj Közép-kelet Európában. Az új szerződéssel a Magyar Nagydíj a Forma-1-es világbajnoki versenynaptárban a harmadik leghosszabb ideje egy helyen sorra kerülő viadal: az első helyen Monte-Carlo áll, ott 1955-től kezdve róják a köröket, míg Monzában 1981 óta.