A Brawnok szenvedtek a hűvösben

A Brawnok szenvedtek a hűvösben

A bajnoki éllovas Jenson Button és a Brawn-csapat sorozatban másodszor kapott ki csúnyán a Red Bull párosától, az előny lassan de biztosan olvad a pontversenyben. Az angol annak azért örül, hogy nem újra Vettel győzött.

“A bajnokságbeli előnyöm nem sokat változott, bár most más ember van mögöttem” – mondta Button, miután a korábban őt 23 ponttal követő csapattársa, Barrichello helyét átvette a 21 ponttal mögötte álló Vettel és a 22,5 pontos hátránnyal harmadik Webber.
.
“Jó, hogy Webber győzött, mert ott lohol Vettel nyomában, egymástól veszik el a pontokat. Ha Vettel nyert volna, a lett volna a katasztrófa. Nagyon várom a Magyar nagydíjat, ahol bevetünk néhány új alkatrészt. Ott már el kellene vernünk a Red Bullokat.”

Button a verseny előtt még arra számított, hogy Webberék mögött felállhat majd a dobogóra, de ma semmi sem jött össze, a hűvös, 20 fok alatti hőmérséklet pedig kínszenvedést jelentett a gumik szempontjából.

“Rosszul sikerült a rajtom, én és mások is elfékeztük magunkat. Sikerül pár helyet visszavennem, Massát is megelőztem, negyedik lettem, majd Kovalainen jött, de olyan lassúak voltak, hogy nagyon megnehezítette a versenyt. Rubens mögött is eltöltöttem egy csomó időt, de neki sem volt valami jó a tempója a keményebb gumikon, én pedig kimondottan rosszul mentem a lágyakkal, a hűvös pálya miatt. Nem tudtam melegen tartani őket, aztán pedig szemcsésedtek és kopni is kezdtek.”

“Azt hittem, hogy a Red Bullok mögött a dobogóra állhatok, de ez lehetetlen volt ma” – összegezte a futamot az angol.