A McLaren gyakorlatilag a téli tesztek óta szenved. Eddig versenyről versenyre görgette maga előtt a problémákat a wokingi alakulat, Lewis Hamilton azonban úgy érzi, hamarosan rájönnek, mi az oka a kínlódásnak.

“Futamról futamra tanulunk” – jelentette ki Hamilton. “Próbálunk koncentrálni erre az évre és rájönni, hol rontottuk el az autót és hogy tehetjük jobbá. Jó lenne, ha tesztelhetnénk, de ez nem lehetséges, csak a versenyhétvégék során próbálkozhatunk, ez pedig elnyújtja a folyamatot.”

“Ha megértenénk a hibát, kijavítanánk és újra versenyeket nyerhetnénk, rendes ütemben végezhetnénk a fejlesztési munkát. Azt hiszem, nem vagyunk messze attól, hogy rájöjjünk az alapvető gondra, várnunk kell és meglátjuk, mihez tudunk kezdeni az információval.”

“Semmiképp sem akarom, hogy az idei autó legyen a jövő évi alapja, de meg kell értenünk, hol és miért rontottuk el, hogy ez segítségünkre legyen a 2010-es autó fejlesztése során.” Hamilton elárulta, hogy a McLaren trükközni fog a Német Nagydíjon, ő és Heikki Kovalainen más-más aerodinamikai csomagot használ, hogy a csapat így tudjon egyszerre több alkatrészt tesztelni.

Felcsillant a fény az alagút végén

Felcsillant a fény az alagút végén

Felcsillant a fény az alagút végén


Az új diffúzor, első szárny és motorborítás beválni látszik, hiszen a bajnok a pénteki második edzésen a nap legjobb idejét teljesítette. Az MP4-24 kezd már versenyautóra hasonlítani.

“Bejött néhány beállítás, egy kicsit segítettek. Persze nem szabad alábecsülni a többiek tempóját, ha sikerül bekerülnünk az első tízbe, már nagy eredmény lesz. Jó érzés végre egy kis előrelépést látni. Most már jobban hasonlít egy versenyautóra a járgány, idén eddig nem tűnt annak. Még most is sokat csúszkál, messze van a tavalyi autótól, de haladunk.”