Újra kitört a háború a csapatok és az FIA között a Nürburgringen, a 2010-es szabályokról szóló egyeztetés ugyanis a FOTA kivonulásával végződött. A csapatok azt kifogásolták, hogy a tárgyaláson nem mondhatták el javaslataikat, az FIA szerint ugyanis azzal, hogy hivatalosan nem neveztek 2010-re, nincs joguk erre.

A FOTA álláspontja szerint előzetesen senki nem közölte, hogy csak megfigyelőként lehetnek jelen, az FIA szerint viszont erre többször is felhívták a figyelmet. “A technikai munkacsoport szerdai egyeztetése előtt az FIA elnöke két levélben emlékeztette a FOTA elnökét, hogy csak akkor szólhat bele a 2010-es szabályokba, ha egyhangúlag csatlakozik a nevezését már benyújtott öt csapathoz” – írta közleményben az FIA.

Fontoskodóan azt is megemlíti az írás, hogy “bárki, aki jártas a motorsport politikájában”, tudja, hogy a nevezés szerződést jelent, enélkül pedig szó sem lehet beleszólásról. Ennélfogva a FOTA-tagoknak tudniuk kellett, hogy hiába jönnek, csak figyelhetik az eseményeket.

“Egyszerűen nem igaz, hogy erről a helyszínen értesültek, az efféle nyilatkozatokkal a FOTA aláássa a Forma-1 tekintélyét” – áll a közleményben. Nagyon úgy tűnik, hogy az FIA valóban minden erejével szeretné újraindítani a nemrég fegyverszünettel lezárult harcot.