Sokakhoz hasonlóan kínlódós idénye van Nick Heidfeldnek is, a német szekere idén nem nagyon fut a BMW-vel. Nem is biztos, hogy a pilóta az istállónál marad, több lehetőséget fontolgat a következő idényre. Heidfeld immár a tizedik idényét futja a Forma-1-ben, ám ez idáig egyetlen futamgyőzelmet sem sikerült szereznie.

“Több csapattal is tárgyalok, nem a BMW az egyetlen lehetőség” – nyilatkozta Heidfeld, aki még senkihez, így jelenlegi munkaadójához sem kötelezte el magát 2010-re. Ezzel együtt nem zárkózik el a szerződéshosszabbítástól, ha úgy alakul, szívesen marad a gárdánál. “Összehasonlítva más csapatokkal, sok mindent értünk el közösen” – fogalmazott Heidfeld.

Pletykák szerint a BMW Nico Rosbergre cserélné Heidfeldet, a fiatalabb német szerződése lejár a Williamsnél, és ő maga is többször kijelentette, hogy váltani szeretne. Amennyiben Heidfeld esetleg nem talál magának csapatot, az jelentheti azt is, hogy kiszorul a Forma-1-ből, bár ő maga nem készül ilyesmire.

“Még mindig világbajnok akarok lenni, akkor is, ha csak 40 évesen sikerül. Az elmúlt évek alapján sokan maradnak 38, 39 éves korukig, úgyhogy van még időm” – fogadkozott a most 32 éves versenyző.