Lewis Hamilton, a tavalyi esztendő világbajnoka idén csak szenved, a McLarennek legkevésbé sem sikerült alkalmazkodnia az új szabályokhoz. Hazai versenyén, a Brit Nagydíjon jóformán azért küzdött a brit pilóta, hogy ne utolsóként érjen be a célba, támadott, előzött, de így se tudott túl sok pilótát maga mögé utasítani a végelszámolásnál.

Ezzel az autóval Hamiltonnak nincs esélye futamgyőzelemre, ennek ellenére nem vágyik a világbajnokságot fölényesen vezető Jenson Button helyébe. “A McLaren-Mercedes az én autóm. Én is segítettem a fejlesztésében az utóbbi három évben, még ha idén nem is olyan gyors, büszkeséget érzek, amikor beleülhetek.”

Hamilton beszélt arról is, miért nem szeretne soha másik csapatba igazolni. “Olyan ez, mint amikor az első autóját vásárolja meg valaki. Akármelyik márka lesz is a kiválasztott, mindig különleges lesz, pontosan ilyen a McLaren számomra is.”

Hamilton szerint a szezon elszállt, nem is szabad vele foglalkozni. “Nem érdekelhet minket, hol leszünk a bajnokság végén, minden erőnkkel azon kell dolgoznunk, hogy jövőre ismét miénk legyen a legjobb autó. A mostani kemény idők jót tesznek a jellemfejlődésnek, azt hiszem, az utóbbi hónapokban felnőttebb lettem: sokat tanultam arról, hogyan kell kezelni a kudarcokat.”