A Toro Rossó-s Sebastien Buemi unokatestvére, Natacha Gachnang szeretne a Forma-1 történetének hatodik női pilótája lenni. Az idén 25 év után újraindított Forma-2-es sorozatban versenyző 21 éves lány tavaly a Campos színeiben a harmadik lett a spanyol Forma-3-as bajnokságban, és bízik benne, hogy a volt csapatfőnöke, Adrian Campos a jövőre induló F1-es alakulatánál is adhat neki egy lehetőséget a bizonyításra.

“Tárgyaltam Adrian Camposszal a tesztlehetőségről. Reális lehetőség, hisz bennem a Forma-3-as idényünk után. Történelmi dolog lenne számomra, ha én lehetnék a következő női versenyző a Forma-1-ben. Sokan mondják, hogy ez lehetetlen, de szeretném bebizonyítani, hogy tévednek!” – mondta Gachnang az F2 második fordulójának helyszínén, Brnóban.

“Persze a legfontosabb, hogy gyors legyek, hiszen ha nem vagyok elég jó, akkor úgysem sikerül révbe érni. Épp ezért a fő célom idén az, hogy jól teljesítsek a Forma-2-ben. A camposos tesztlehetőség természetesen nagy ösztönzés, de egyébként is nagyon motivált vagyok, mindig a legjobb pilótákhoz mérem magamat.”

Adrian Campos egyébként nemrég arról beszélt, hogy elsősorban spanyol származású versenyzőkkel szeretne indulni az F1-ben, és szintén nála próbálkozik a 2008-as GP2-bajnok, Giorgio Pantano is.