Amennyiben nem születik azonnali döntés a Forma-1-es csapatok és az FIA között a 2010-es szabályokkal kapcsolatban, két újabb istálló is kész bevállalni, hogy a FOTA felfüggeszti tagságát. A Williams felrúgva a korábbi közös állásfoglalást, már beadta nevezését a következő idényre, ugyanerre készül a Brawn és a Force India is.

Szerdán jó hangulatban ért véget a FOTA egyeztetése, olyan kompromisszumos megoldást prezentálnak majd a csapatok az FIA felé, amelyet Max Mosley várhatóan elfogad. Amíg azonban azonnali döntésre nincs esély, a Brawn és a Force India nem szeretné elmulasztani a pénteki nevezési határidőt, mert a Williamshez hasonlóan teljes egészében a Forma-1-re épül üzletpolitikája.

Erősíti a Brawn és a Force India elszakadásának valószínűségét, hogy a két istálló nem csatlakozott a többi FOTA-taghoz a Williams felfüggesztéséről szóló szavazáson, így nyújtva elvi támogatást Sir Frank Williams alakulatának.

Annyi szivárgott ki a csapatok javaslatáról, hogy 2010-re megdupláznák az elkölthető összeget, a Mosley által javasolt 40 millió font 2011-től lépne hatályba. Része a javaslatnak, hogy a csapatok szakmai stábjából még egy, magasan fizetett, például a Red Bull Adrian Newey-jához hasonló szakember kerülne ki a limit hatálya alól, csatlakozva a pilótákhoz és a csapatfőnökhöz. Mosley kész a kompromisszumra, de csak akkor, ha a módosítások nyomán az új csapatok nem lesznek sokkal lassabbak a jelenlegi alakulatoknál.