Ahhoz képest, hogy Robert Kubica akár meg is nyerhette volna a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, azóta csak vergődik a BMW. Monacóban példa nélküli módon az időmérő első harmadában esett ki az istálló mindkét pilótája, ennélfogva szó sem lehetett pontszerzésről.

“Ezen a hétvégén esélyünk sem volt jobb eredményre” – ismerte el Mario Theissen csapatfőnök. “Az autó semmilyen szinten nem volt versenyképés, a nulla pont ennek egyenes következménye. Jelentősen fel kell gyorsítanunk a fejlesztések tempóját, ha meg akarunk felelni saját előzetes várakozásainknak.”

Theissen szerint a BMW Forma-1-es jövője a FOTA és az FIA közötti egyeztetéseken dől majd el. Alapvetően a csapat nem tervezi, hogy kiszálljon az elitkategóriából, bár annyira nem lelkesedik az új szabályokért. “Amennyiben a keretek és a feltételek jelentősen változnak, akár felül is vizsgálhatjuk a Forma-1-es projektet” – mondta Theissen.

Komolyan fontolgatja viszont a kilépést a túraautó-világbajnokságból a bajor gyár, mégpedig a vitatott szabályok miatt. Fogyóban a türelem. “Véleményem szerint a mostani helyzet nem fenntartható, nagyon kritikusan figyeljük az eseményeket” – jelentette ki Theissen, aki szerint nem feltétlenül szükségszerű, hogy a gyár jelen legyen a bajnokságban.