Mától a jövő péntekig lehet nevezni a 2010-es Forma-1-es világbajnokságra. A nagy csapatok a költségplafon körül kialakult vita miatt egyelőre lebegtetik a jövő évi részvételüket, de két új alakulat már hivatalosan is bejelentkezett.

Egyikük az amerikai USF1, amelynek alapítói, Peter Windsor és Ken Anderson a New York Timesban jelentették be, hogy hivatalosan is leadták a jelentkezésüket az FIA-nál. A csapat a jelenlegi szabályok szerint jövőre életbe lépő 60 millió dolláros költségplafonos opciót választotta.

A másik jelentkező igen érdekes kacskaringóval érkezett: a Ferrari keddi bírósági tárgyalása során derült ki, hogy az egykori Minardi-pilóta, volt GP2-es csapatfőnök, Adrian Campos is az új belépők között van, a spanyol azonban tegnap azt állította, hogy “semmilyen hasonló projekthez nincs köze”. Mára kiderült, hogy éjfél után pár perccel elsőként adta be a nevezést. A leendő alakulat Campos Meta 1 néven indul.

A nevezési határidő 29-én zárul, a jövő évi mezőny-összeállítást pedig június 12-én közli az FIA.

A jelenlegi csapatokat tömörítő FOTA ezekben a percekben tárgyal Monacóban Flavio Briatore Blue Force nevű luxusjachtjának fedélzetén a jövő évi szabályokkal kapcsolatos lépésekről és a kialakult helyzetről, majd délután négytől újra leülnek az FIA-elnökkel, Max Mosleyval is.