Barrichello vezet Monacóban 1

Barrichello lendületben

A barcelonai csalódás után jól indul Rubens Barrichello mostani versenyhétvégéje, a Brawn veterán brazilja kényelmes, háromtizedes előnnyel nyerte a Monacói Nagydíj első szabadedzését. Mögötte honfitársa, a ferraris Massa végzett, míg a 3-4. legjobb időt a McLaren párosa, Lewis Hamilton és Heikki Kovalainen autózta. A top5-öt Räikkönen zárta.

A Williams szokása szerint jól ment az edzésen Nakajima és Rosberg – aki sokat vára hétvégétől hazai futamán – a 6-7. idővel végzett.

A bajnoki éllovas, Jenson Button délelőtt kilenctizeddel maradt el csapattársától. Az első tízbe rajta kívül Fernando Alonso és Mark Webber fért még be.

Az edzésen nagy volt a forgalom, a pilóták és a csapatok igyekeztek a lehető legtöbb adatot gyűjteni, a versenyzők szinte folyamatosan köröztek, sokszor épp ezért egymást is akadályozták, így az edzés végén szinte senkinek sem sikerült javítania.

Rosszul alakult a délelőtt a Red Bull számára: Sebastian Vettel motorja az edzés közepén elfüstölt a pályán, Webber pedig nem sokkal később az autóban érzett furcsa vibrációra panaszkodott a rádión, így csak bearaszolni tudott a bokszba.

Gyengén ment a BMW, Kubica a mérnököknek egyenesen “katasztrofálisnak” bélyegezte az autó vezethetőségét. A leggyengébben a Toyota zárt, az kezdetben még az élen álló Glock és csapattársa, Trulli csak a legutolsó két helyen zárt végül.

Monacói Nagydíj, 1. szabadedzés, Monte-Carlo, 2009.05.21.

  • Név
  • Csapat
  • Idő
  • Kör