A múlt pénteken a csapatok szervezete, a FOTA, az FIA-elnök Max Mosley és az F1 gazdasági ura, Bernie Ecclestone közötti, eredmény nélkül zárult tárgyalás után a csapatok holnap Monacóban próbálnak megoldást találni a helyzetre.

A FOTA a Guardian információi szerint a jövőre bevezetett 60 millió dolláros költségplafon helyett a korábbi koncepciójuk – egységesített alkatrészek, korlátozott fejlesztések – továbbfejlesztésével szeretne alternatívát állítani. Úgy tudni, hogy Mosley péntekig vár az új javaslatokra.

Bár pénteken úgy látszott, hogy semmit nem ért el a FOTA az FIA-val szemben, Mosley a hétvégén a BBC-nek adott interjújában utalt arra, hogy a kettős szabályrendszer ötletét már elvetették. Bernie Ecclestone is hasonlóan nyilatkozott:

Bernie szerint nem lesz gond
Bernie szerint nem lesz gond

Folytatódik az ötletelés

Folytatódik az ötletelés

Bernie szerint nem lesz gond
A költségplafon helyett kell kitalálni valamit
Fotó megosztása:
Bernie szerint nem lesz gond

Bernie szerint nem lesz gond

Bernie szerint nem lesz gond


“Azt hiszem, ami a legjobban bosszantott mindenkit, és nekem sem tetszett, az a kétkategóriás szabályrendszer volt. Azt hiszem, sikerült is megegyezni, hogy ezt ejtjük. A kétkategóriás szabályt dobtuk, én eleve hülyeségnek tartottam. Erről már van elvi megállapodás. A költségplafonnal szerintem nagyjából mindenki egyetért, a kérdés csak az, hogy mennyi legyen. Lesz, aki magasabbat, lesz, aki alacsonyabbat szeretne, de bízom benne, hogy az összes csapat versenyezni fog jövőre is” – mondta az angol.

Ugyancsak holnap kezdődik a Ferrari által kezdeményezett bírósági ügy, amelyben a maranellói csapat végzésben próbálja megakadályozni a 2010-es szabályok bevezetését.