Fernando Alonso szerencsés versenyt futott Barcelonában, az utolsó körben ölébe hullott az ötödik hely, miután utolérte az üzemanyag-problémákkal küszködő Felipe Massát. A kétszeres világbajnok pontot szerezne a hétvégi Monacói Nagydíjon is, de tudja, nem lesz egyszerű dolga.

“Szerencsés voltam Barcelonában, de nagyon örültem az extra pontnak” – árulta el Alonso. “Még mindig van javítanivaló az autón, hogy tartsuk a lépést az élmezőnnyel, de versenyről versenyre haladunk, már több nagyon értékes pontot szereztünk. Egyik kedvenc versenyem előtt állunk, 2006-ban és 2007-ben nyertem Monte-Carlóban, nyugodtan mondhatom, itt mindenkinek a diadal a célja.”

“Előzni nehéz, ráadásul mentálisan sem könnyű a pálya, egyetlen pillanatig sem lehet lazítani. Legfontosabb, hogy az időmérőn az élmezőnyben zárjunk, Monacóban ez a siker kulcsa, nagyon ügyelnünk kell arra, hogy mindig tiszta pályán fussunk. Különleges beállításokat fogunk használni a szűk kanyarok miatt, szombaton az első tízben szeretnék zárni, vasárnapra pontszerzés a cél.”

Nelsinho Piquet is szereti a monacói pályát, szerinte a világ leghíresebb versenye a vasárnapi. “Mindig különleges érzés itt vezetni, fantasztikus a hangulat, a rajongók karnyújtásnyira állnak” – mondta Piquet. “Éltem Monacóban, de Forma-1-es pilótaként egy valóra vált álom itt vezetni.”

“Szinte lehetetlen előzni, úgyhogy jó stratégiát kell kidolgoznunk. Hagyományosan eseménydús verseny a monacói, úgyhogy fel kell készülnünk arra is, hogy bármilyen szituációból előnyt tudjunk kovácsolni.”