A Ferrari kedden délután jelentette be, hogy ha nem változik a 2010-re bevezetett költségplafonos szabály, a csapat 60 év folyamatos részvétel után elhagyja a Forma-1-et. A csapat oldalán a két pilóta támogatóan nyilatkozott a kilépési szándékról.

“Nehéz elképzelni a Forma-1-et a Ferrari nélkül. Amikor a McLarennél versenyeztem, mindig a Scuderia volt a mérce, az ellenfél, akihez hasonlítottuk magunkat. Amióta itt vagyok, megértettem, hogy ez több egy egyszerű csapatnál, a Ferrari egy legenda. Mindig is imádtam versenyezni bármivel, aminek motorja van, a Forma-1-et pedig a motorsport csúcsának tartottam. Persze, ha életbe lépnek az FIA mostani szabályai, már nem tudok így gondolni a Forma-1-re” – írta Räikkönen.

“Nem tudom elképzelni, hogy különböző szabályok alapján épült autókkal versenyezzenek a pilóták, ez nem lenne jó a sportnak és a nézőknek. Szomorú lenne, ha ez történne, és megértem, ha a Ferrari inkább máshol folytatná a versenyzést” – folytatta a 2007-es világbajnok.

Ha menni kell, menni kell
Ha menni kell, menni kell

Räikkönenék a kiszállás mellett

Räikkönenék a kiszállás mellett

Ha menni kell, menni kell
Egyetértenek
Fotó megosztása:
Ha menni kell, menni kell

Ha menni kell, menni kell

Ha menni kell, menni kell


Felipe Massa szerint az új szabályok “abszurdak”, a brazil is egyetért a Ferrari távozási szándékával.

“Megértem a cég motivációját, és hogy miért jutott erre az álláspontra. Kétféle autóval – amelyek közül az egyik mozgatható szárnyakkal, korlátozás nélküli motorral versenyez – indítani a bajnokságot abszurd. Már idén is láthattuk, hogy zavart okoztak a szabályok – nem csak nekünk, de a nézők számára is -, gondoljunk bele, mi lenne jövőre, ha megvalósulnak a 2010-es tervek!”

“Az álmom vált valóra azzal, hogy a Ferrarinál versenyezhetek az F1-ben. A Ferrari gyerekkorom óta egyet jelentett számomra a versenyzéssel, ezért biztos vagyok benne, hogy ha a Scuderia el is hagyja a Forma-1-et, biztosan lesz olyan verseny, ahová a szurkolóink követhetik a vörös autókat” – mondta Massa.