Négy (pontosabban a Toro Rossóval együtt öt) csapat már jelezte, hogy a 2010-re bevezetni tervezett költségplafon miatt távozna a Forma-1-ből, a McLaren-Mercedes azonban egyelőre kivár.

A McLaren legnagyobb résztulajdonosa, a Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug bízik a kompromisszumos megoldás lehetőségében, viszont nem kétli, hogy a többiek komolyan beszélnek.

“A Luca di Montezemolóval és Stefano Domenicalival folytatott beszélgetéseim alapján biztosan tudom, hogy alaposan meggondolták ezt a lépést. 60 évnyi F1-es részvétel után nem állnának elő ilyesmivel komoly ok nélkül. Mi igyekszünk megoldást találni, de minden csapat egyetért, hogy nem lehet kétféle szabályrendszer a Forma-1-ben” – nyilatkozta a német.

Valószínű, hogy a Mercedes az elmúlt évek mclarenes botrányai után nagyon óvatos, és amíg lehet, nem szegül szembe ez FIA-val, de nehéz elképzelni, hogy ha tényleg kenyértörésre kerül a sor a csapatok és a motorsportszervezet között, a McLaren inkább marad.

A csapatok szervezete, a FOTA holnap Londonban tárgyal az FIA-elnök Max Mosleyval és az F1 gazdasági irányítójával, Bernie Ecclestone-nal. A 2010-es bajnokság nevezési határideje május 29-én jár le.