Öt napon belül a negyedik csapatként a Renault is megerősítette, hogy az FIA által a jövő évre bevezetni kívánt önkéntes költségplafon eltörlése híján nem nevez a 2010-es bajnokságra. A sportba 2002-ben visszatért gyártó hangsúlyozza, hogy kiáll a költségcsökkentések szükségessége mellett, de az FIA eljárását és módszerét nem tudja elfogadni.

“Elkeserítő, hogy a FOTA (a csapatok szervezete) által a 2009 és 2012 közötti időszakra kidolgozott fokozatos költségcsökkentési tervezetet az FIA minden konzultáció nélkül figyelmen kívül hagyta. Hangsúlyozni kell, hogy a FOTA ugyanolyan, sőt még alacsonyabb pénzügyi célokat állított fel, mint az FIA, de a Renault úgy véli, hogy ezeket másképp, az érintett felek egyetértésével kell megvalósítani.” – áll a francia gyártó közleményében.

“A Renault mindig is a motorsport csúcsának tekintette a Forma-1-et, ahol remekül lehet demonstrálni a technikai kiválóságot. Elkötelezettek vagyunk a sport iránt, de nem vehetünk részt egy olyan bajnokságban, ahol egyszerre két szabályrendszer érvényesül. Ha ez megvalósul, távozni kényszerülünk” – mondta a csapat elnöke, Bernard Rey.

“A célunk a költségek csökkentése úgy, hogy közben fenntartjuk a Forma-1-et értékessé tevő színvonalat. A felügyelő- és a gazdasági irányítószervezetekkel közösen, szabályozott módon akarjuk ezt megvalósítani, visszautasítjuk az FIA egyoldalú tevékenységét” – üzente a csapatfőnök, Flavio Briatore.