Nem szerepelt rosszul a Renault a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén, de a francia istállónak illett is jól felkészülnie a tréningre a hazai közönség maximális támogatását élvező Fernando Alonso miatt. Ugyan a kétszeres világbajnok éppen csak bejutott az időmérő utolsó szakaszába, végül a nyolcadik helyen zárt.

“Azt hiszem, kihoztuk a maximumot ebből a napból” – vélekedett Alonso. “Gyorsak voltunk és csökkentettük hátrányunkat az élmezőnyhöz képest, bár a Q2 szoros volt, hiszen tizedik lettem. Azt tudjuk, hogy az előttem lévő hét autó gyorsabb, a mögöttünk lévőket viszont megtankolták, úgyhogy lehet, nem lesz egyszerű megtartani ezt a pozíciót a kiállások után. Pontokat kell szereznünk, csakis ez lehet a célunk vasárnapra.”

Nelsinho Piquet sem szerepelt rosszul Barcelonában, alig maradt csak el Alonso eredményétől, ez a 12. rajtpozíciót jelentette a brazil számára. “Újabb szoros edzésen vagyunk túl, minden autó nagyon versenyképesnek tűnt, különösen a Q1-ben” – mondta Piquet. “Elégedett voltam az autóval, sokat javítottunk az egyensúlyon a délelőtti szabadedzéshez képest, amiatt viszont kicsit szomorú vagyok, hogy lemaradtam az utolsó szakaszról. Remélhetőleg sikerül olyan stratégiát kidolgoznunk, amelynek segítségével előrébb kerülhetek néhány hellyel.”

“Mindenki kíváncsian várta, hogy a Barcelonára készített fejlesztések változtatnak-e az erőviszonyokon” – magyarázta Pat Symonds főmérnök. “Tény, hogy a Ferrari előrelépett, de az élmezőnyben egyelőre változatlan a helyzet. Fernando ismét remek munkát végzett, de Nelsinho is remek pozícióban zárt, van esélyünk egy sikeres versenyre vasárnap.”