Készül az F1 2010
Készül az F1 2010

Lökd ki Hamiltont a kettes kanyarban!

Lökd ki Hamiltont a kettes kanyarban!

Készül az F1 2010
Egyelőre nem sokat tudni a játékról
Fotó megosztása:
Yuji Ide, Sakon Yamamoto, Franck Montagny, Robert Doornbos. Ismerős nevek? 2006-ban még ők cirkáltak a versenypályákon Schumiékkal, Pedro De la Rosával együtt. Ekkor került utoljára boltokba hivatalos F1-játék.

Azoknak a rajongóknak, akik szeretnének csatázni egyet Hamiltonnal vagy Vettellel, be kell érniük a hobbifejlesztők által készített PC játékokkal, de a konzoltulajdonosoknak (Wii, Playstation, Xbox 360) még sanyarúbb a helyzete, esélyük sincs kipróbálni az új helyszíneket, autókat.

A korábban mozdulatlan helyzetre végül tavaly született a megoldás, amikor bejelentették, hogy az új játékot a játékpiac egyik nagyágyúja, a Codemasters fejleszti.

Lökd ki Hamiltont a kettes kanyarban! 7

Az már biztos, hogy 2009 őszén kerül a boltokba, de egyelőre csak Nintendo Wii, illetve a Sony PSP készülékekre optimalizált kiszerelésben. Nem kell sokáig türelmetlenkedni viszont a többieknek sem, 2010-ben az Xbox 360, a Sony Playstation 3 és a PC-játékosok is birtokukba vehetik majd a játékot. Az elnevezéseken nem sokat töprengtek. F1 2009, illetve F1 2010 néven kerülnek majd a boltokba.

Az új játékokban természetesen már szerepet kap az összes idei pilóta és helyszín, így kipróbálhatjuk majd a szingapúri éjszakai versenyt, a valenciai és az abu-dzabi utcai pályát. Az autókban benne lesz a KERS és természetesen slick gumikkal lesznek felszerelve.

A virtuális versenyzés híveinek rossz hír lehet, hogy a játék fejlesztője nem kimondottan szimulátorok készítésére szakosodott, a Codemasters az úgynevezett arcade játékokban jeleskedik. Ezek azok a típusú játékok, ahol az autót 200-nál is falhoz csaphatjuk, nem esik baja. Reméljük, mégsem így lesz, és meglepnek minket egy valósághű szimulátorral!

“A Codemasters az egyik legnagyobb név a játékfejlesztők között, így bátran bíztuk rájuk az új Forma-1 játék fejlesztését. Az előkészületekben mi is aktívan részt veszünk és egyelőre nagyon elégedettek vagyunk a látottakkal” – nyilatkozta az F1 vezére, Bernie Ecclestone.

A világbajnokság éllovasa, Jenson Button is örül a fejleményeknek: “A számítógépes szimulátorok nagy szerepet játszanak a pilóták felkészülésében. Biztos vagyok benne, hogy a rajongók számára is élvezetes lesz kipróbálni például a BGP 001-es versenyautót éles körülmények között.”

Videó: Az első sejtelmes előzetes a játékról:

a videó a hirdetés után indul