Júniusig mindent meg kell oldani Doningtonban
Júniusig mindent meg kell oldani Doningtonban

Még túlélhet a Brit Nagydíj

Még túlélhet a Brit Nagydíj

Júniusig mindent meg kell oldani Doningtonban
Bernie egy évet kihagyna
Fotó megosztása:

Kedden újra összeült Nordwest-Leicestershire regionális tanácsa, hogy a Donington Park felújításáról tárgyaljon. A pálya átépítésével megbízott Donington Ventures Leisure Limited (DVLL) engedélyeit még januárban függesztették fel, egyelőre nem is adták vissza, a konzorciumot vezető Simon Gillett viszont június végéig haladékot kapott, hogy elfogadható megoldási javaslatokkal álljon elő a fennálló problémákra.

Gondot jelent, hogy Donington aláírása egyelőre hiányzik az úgynevezett Section-106 dokumentumról, amely a nézőkkel kapcsolatban fogalmaz meg biztonsági követelményeket. Szintén probléma, hogy a DVLL-t vezető Simon Gillett állítólag 2,47 millió fontnyi bérleti díjjal tartozik a pályatulajdonos Tom Wheatcroftnak.

Kiszállt továbbá a projektből a Goldman Sachs pénzintézet is, Gillett pedig hiába ígérte, eddig nem állt elő a március végén bejelentett új finanszírozási tervekkel. Minden problémának meg kell oldódnia június 30-ig ahhoz, hogy folytatódhassanak a munkálatok, az újabb vétó tulajdonképpen azt jelentené, hogy 2010-ben nem lehet Brit Nagydíjat rendezni Doningtonban.

Gillett a döntés után elégedetten úgy fogalmazott, ismeri az összes problémát, mindenre van megoldása, így a maga részéről “száz százalékig” biztos abban, hogy 2010-ben meg lehet rendezni a tervezett Brit GP-t a pályán.