Bernie nem hagyja, hogy kicsinálják a Ferrarit
Bernie nem hagyja, hogy kicsinálják a Ferrarit

Ecclestone megvédi a Ferrarit

Ecclestone megvédi a Ferrarit

Bernie nem hagyja, hogy kicsinálják a Ferrarit
Kétféle Forma-1 születik?
A költségcsökkentés nélkülözhetetlen, a Ferrari nem az
A költségplafon verte ki a biztosítékot
Montezemolo háborúra készül?
Fotó megosztása:

A Ferrari az FIA által 2010-re bevezetett önkéntes, 40 millió fontos költségplafont túl alacsonynak és emiatt elfogadhatatlannak tartja. Az FIA elnöke, Max Mosley erre reagálva azt üzente az olasz csapatnak, hogy a Forma-1 meglenne nélkülük is.

Az F1 gazdasági urának, Bernie Ecclestone-nak nem tetszik a dolgok alakulása. A Times már arról ír, hogy egyes ferraris vezetők szerint az FIA tönkre akarja tenni őket, Bernie azonban nem engedi, hogy elfajuljanak a dolgok, a kisember szerint mindkét fél hibás, de a nézeteltérés megoldható.

“Nem hagyom, hogy a Ferrarinak baja essen. Az a gond Maxszel, hogy ma már nem képes szépen, rózsaszín szalaggal becsomagolni a dolgokat. Csak úgy kartondobozban, madzaggal átkötve dobja oda. Luca (di Montezemolo, Ferrari-elnök) pedig vigyázhatna, hogy ne keveredjen vitába Maxszel, mert okos, és ellene nem lehet győzni” – nyilatkozta a Timesnak Ecclestone.

“Úgy tűnik egyébként, hogy mindenki, még a Ferrari is támogatja a költségplafon bevezetését, ha sikerül tető alá hozni valami megegyezést. Aggodalmat kelt azonban az összeg, és az, hogy kétféle Forma-1 születhet emiatt, de talán nem olyan óriási dolgok ezek, hogy ne lehessen őket tisztázni” – magyarázta a kisember.

A Times szerint megoldás lehetne, hogy 2010-ben 60 millió fontról indulna a költségplafon, és csak 2012-re, lépcsősen jutna el a jelenleg már jövőre bevezetni kívánt 40 millióhoz.