Vettel egyelőre nem nézegetheti a Kínai Nagydíjon elért első helyéért járó díjat, nincs nála. Általában minden csapatnál szerződés rögzíti, hogy a Forma-1-ben megszerzett trófea nem a versenyzőé, hanem a csapat rendelkezik vele, a pilóta legfeljebb másolatot kap.

A McLaren talán a legkeményebb ezen a téren, nemcsak elveszi a díjat, de a versenyzőnek kell fizetni, ha másolatot szeretne. Hamiltonnal viszont a legutóbb kivételt tett a csapat, több ereklyét is megtarthat.

Ők nem a pilóták
Ők nem a pilóták

Vettel még vár a véres trófeára

Vettel még vár a véres trófeára

Ők nem a pilóták
Magyarországon a Herendi szállítja
Elvágta a kezét
Emlékek...
Fotó megosztása:
Ők nem a pilóták

Ők nem a pilóták

Ők nem a pilóták


Nincs ez másként a Red Bullnál sem, Sebastien Vettel a Kínai Nagydíjon aratott győzelme után nem vitte haza a kupát, hanem az a Red Bull főhadiszállására került. Biztosan nagy becsben tartják, hiszen ez a csapat első sikere a Forma-1-ben.

Pedig Vettel is megérdemelné, mert amellett, hogy briliáns teljesítményt nyújtott, a vérét áldozta érte. A díjátadáskor ugyanis a trófea elvágta a kezét. Vettel elárulta, neki valószínűleg nem kell érte fizetnie, de még nem kapta meg az utánzatot. “Legutóbb a csapat fizette a másolatot” – mondta a német, vélhetően a Toro Rossónál aratott győzelmére utalva.

Vettel ugyanakkor azt is elárulta, kissé meglepődött a legutóbbi, bahreini futam – ahol 2. lett – díjátadóján: “Kezembe nyomták a trófeát, de az olyan kicsi volt, hogy azt hittem, valami hiba történt. Át is akartam adni Trullinak, amikor megláttam, hogy ő egy még kisebbet kapott. 

Nem most először van gond Vettel díjával, egy felvetés szerint szabálytalan volt az pilóta első győzelméért adott ereklye.