2009-ben is hazánkba látogat a World Series by Renault. Ezúttal a megszokottnál korábban, június 13-14-én, szombaton és vasárnap tűnik fel sok-sok Renault a magyar versenypályán. A belépés és a programokon való részvétel változatlanul ingyenes. Igény biztosan lesz rá, hiszen 2007-ben 117 ezren, tavaly pedig 126 ezren látogattak ki a helyszínre.

Háromféle kategória versenyét élvezhetik a nézők, két formaautós és egy, az utcai Megane-ra hasonlító karosszériás mezőny is tiszteletét teszi nálunk, ahol a járművek azonossága biztosítja az izgalmas versenyeket. A rendezvény érdekessége, hogy szemben a Forma-1-gyel, itt nincsenek elzárva a nézők a versenyzőktől, a látogatók olyan helyekre is betekintést nyerhetnek, ahová máskor nem. Bemehetnek a bokszutcába és a paddockba is, ahol a csapatok kiszolgáló kamionjai állnak, és a versenyzők, szerelők pihennek, dolgoznak


A futamok szünetében napjában többször történelmi versenygépek vonulnak fel, de a Renault több mint száz esztendős történelmének utcai autói is ellepik a pályát. Látványos, akrobatikus autóshow is tarkítja a programot.

A vezetéstechnikai pályán emellett kipróbálhatják magukat a jogosítvánnyal rendelkezők, a vezetői engedéllyel nem rendelkezők gokarton vagy szimulátoron, a kicsik pedálos kisautós versenyen próbálkozhatnak.

Végül, de nem utolsó sorban természetesen nem hiányzik majd a Renault Forma-1-es autója sem a Hungaroringről.