A Forma-1 kereskedelmi jogainak 70 százalékát 2005 óta birtokló CVC befektetői csoport a bevásárlás óta még mindig a hiteleket nyögi. A tulajdonosból “egyszerű” alkalmazottá vált Bernie Ecclestone Bahreinben elárulta, hogy a CVC az elmúlt időben több ajánlatot is kapott az F1-re, de az eladás egyelőre nem aktuális.

“Sokan megkeresték őket, de nem hiszem, hogy eladják” – mondta Ecclestone.

Érdekes lenne tudni, hogy kik azok, akik a válság közepette is dollármilliárdokat áldoznának az üzletre, és arra is nagyon kíváncsiak lennénk, hogy vajon a kérők között lehetnek-e a csapatok egy strómanon keresztül – nemegyszer felmerült már az utóbbi időben, hogy kivásárolhatnák a sportot.

Ecclestone azt is elmondta, hogy a rossz gazdasági körülmények miatt az F1 éves bevételének legfeljebb tizedét adó, a pályákon reprezentációra költött összegek idén nagyjából 20 százalékkal csökkennek a korábbiakhoz képest, de a reklámozók  érdeklődése nem gyengült. Az F1 ura szerint attól sem kell tartani, hogy az együttesen több mint 400 millió dollárt fizető pályák – a televíziós jogdíjak is kb. ennyit hoznak még a konyhára – közül többen is kidőlnek pénzügyi okokból.

“Ez nem fordulhat elő, ugyanis garanciák is vannak a szerződésekben” – mondta, hozzátéve azonban, hogy míg korábban a banki garanciák sziklaszilárd dolgok voltak, mára azért ez sem egészen így van. Bernie szerint egyébként nem érdemes a Forma-1 pénzügyi helyzetéről pont most beszélni, ugyanis “a mostani történések alapján hiba lenne hosszú távon ítélni”.