A kétszeres bajnok, Fernando Alonso másokhoz hasonlóan nagy jövőt jósol Sebastian Vettelnek. Az F1-ben 2007 második fele óta versenyző német tavaly az Olasz Nagydíjon minden idők legfiatalabb pole pozíciósa és futamgyőztese lett a Toro Rossóval, majd a múlt héten Kínában ugyanezt a bravúrt a Red Bullnál is megismételte.

Alonso szerint a 21 éves pilótának minden esélye megvan, hogy bajnok legyen: “Sebastian nagyon jó, nagyon fiatal, és máris két győzelme van. Azt hiszem, nagy esélye van, hogy világbajnok legyen valamikor” – mondta a spanyol az F1.comnak.

A kétszeres bajnok azonban azt is kiemelte, hogy a Red Bull jó formája most Vettelnek kedvez, de az erőviszonyok évről évre másokat helyeznek a reflektorfénybe.

“Mindig az autón múlik ez. Emlékezzünk tavalyra, a BMW nagyon jó volt, mindenki Robert Kubicáról beszélt, aki szintén nagyon fiatalon a bajnoki címért küzdhetett. Idén mintha megfeledkeztek volna róla, mert az autója nem olyan jó, mint tavaly” – magyarázta.

“Most a Brawn GP és a Red Bull versenyzői a téma. Tényleg az autón múlik. Ha a Red Bull elég jó, biztos vagyok benne, hogy Sebastian képes megnyerni a bajnokságot, hiszen már kétszer is bizonyította, hogy nehéz körülmények között is tud győzni. Már Ausztráliában látszott, hogy a Red Bull jó, és Sebastian a második helyért küzdött. Nem is akkora meglepetés, idén már nyertek egy versenyt” – tette hozzá Alonso.