Mióta már nem adják ingyen a jegyeket a Forma-1-es Kínai Nagydíjra, mint tették azt eleinte, ürességtől konganak a lelátok. Nem is csoda, hogy kevesen tudják, eszik-e vagy isszák az autósport csúcsának tartott sorozatot. Persze az F1 laikus szemlélőnek is nagyszerű, őrületes, hangos és eszeveszett gyors száguldás, de az azért elvárható lenne, hogy a szervezők ennél jobban képben legyenek.

Az osztrák licenccel induló Red Bull-csapatnak a kettős győzelem után a brit himnuszt játszották, de ez semmi ahhoz az információs anyaghoz képest, amit a pályabírók kaptak a 2009-es mezőnyről.

Ebben aztán annyi fals információ szerepelt, hogy csoda, ha egyáltalán nem hiszik azt, hogy egy másik versenyen vannak. Kezdjük ott, hogy a mezőnyben a képek tanulsága szerint a Takuma Satóval és Anthony Davidsonnal versenyző Super Aguri is ott van, akik ugye tavaly az ötödik verseny óta nem indultak az F1-ben. Sato képe sem tökéletes, hiszen egy régi a BAR-os időkből való, az 555-ös sapka elárulja. Ugyanígy nincs már a mezőnyben David Coulthard sem, ám az ő képe szerepel a futamgyőztes Sebastian Vettel mellett.

Palik Laci is összeállíthatta volna
Palik Laci is összeállíthatta volna

Ha maradunk Hondánál, vagyis az immár Brawn GP-ként induló alakulatnál is érdekes képeket fedezhetünk fel. Buttonnak még jutott a tavalyi autóból, Barrichellónak viszont már nem. Sőt neki versenyautója sincs, hiszen egy olyan 2005-ös BAR-Honda kép szerepel mellette, amelyet éppen brit kollégája hajt.

Nem ez az egyetlen ilyen baki, Heikki Kovalainen arcképe mellett ugyanis Lewis Hamilton autója szerepel, csakúgy, mint a britnél. A legöregebb autót minden bizonnyal Kazuki Nakjima kapta, nála egy 2001-es Williams-BMW-modell szerepel, amelyben épp Juan Pablo Montoya ül.

Jarno Trulli nem is egyszer, de rögtön háromszor szerepel a listán, amellett, hogy a Toyota versenyzőjeként jegyzik, a Renault-csapat mindkét versenyzője, Fernando Alonso és Nelson Piquet fotója mellett is ő vezet egy 2002-es idényből származó képen.

Biztos van még hiba, ezt csak gyors nekifutásban találtuk, lesz azonban idejük kitanulni az F1-et a kíniaknak, mert ha Bernie Ecclestone-on múlik, örökké lesz F1-es futam, az ázsiai országban.