Ragyogó kezdés

Ragyogó kezdés

Bár a GP2-ben nem tartozott az igazi ászok közé, Sebastien Buemi az elmúlt futamokon bizonyította, hogy megérdemelte a Forma-1-es lehetőséget a Red Bulltól. Az újonc már az Ausztrál Nagydíjon pontszerzéssel nyitott, majd ezen a hétvégén Kínában az időmérőben az utolsó szakaszig jutott, és ma a versenyen újra pontot szerzett.

Buemi a futam közben egy kicsit meghűtötte a Red Bull-osok ereiben a vért, amikor hátulról eltalálta a későbbi győztest, Sebastian Vettelt, de az eseten csak ő bukott, egyébként pedig keményen csatázott a bajnokokkal, Kimi Räkkönennel, Lewis Hamiltonnal és Fernando Alonsóval is..

Egy kicsit talán lehettem volna jobb is

Sebastien Buemi

“Igazán boldog vagyok, a csapat nagyszerű munkát végzett, és újabb pontot hozhatok el innen is. Nagyon örülök, hogy három versenyből kétszer pontot szereztem. Egy kicsit talán lehettem volna jobb is, de így is elégedett vagyok. A futam elején elég versenyképes voltam, Räikkönent és Hamiltont is megelőztem, de később küszködtem egy kicsit” – magyarázta Buemi.

“Életem egyik legnehezebb versenye volt ez. Ami a Vettellel a biztonsági autó mögött történt esetet illeti: először nem láttam őt, és amikor megpróbáltam kitérni jobbra, már nem volt elég, hogy elkerüljem. Lecseréltük a szárnyamat, örülök, hogy nem rontottam el az ő versenyét is!” – tette hozzá.

A másik Toro Rossó-s, Sebastien Bourdais pont nélkül fejezte be a versenyt, és érdekes módon míg két hete Malajziában azt fájlalta, hogy nem rajtoltatták újra a mezőnyt a vizes pályán, most nem tetszett neki, hogy ilyen körülmények között kellett vezetni.

“Felemás érzéseim vannak, mert úgy gondolom, hogy nem lett volna szabad versenyeznünk, mindenütt fel lehetett úszni az autóval. Az, hogy az autók leszorítóereje idén kisebb, csak ront a helyzetem. 15-20 alkalommal is megpördülhettem volna, Sutil balesete mutatta, hogy mi a helyzet” ? magyarázta a francia.