Először fordult elő idén, hogy Lewis Hamilton révén a McLaren érdekelt volt az időmérő edzés hajrájában. Noha a világbajnoki címvédő a módosított fenéklemez és több új alkatrész ellenére sem zavart sok vizet, a kilencedik helyen zárt, szerinte elindult felfelé a csapat.

“Ez volt a csapat célja, apránként lépni egyet előre” – hangzott Hamilton értékelése. “Nagyszerű érzés visszatérni a Q3-ba, biztos vagyok benne, hogy ez feltámadásunk kezdete.” Hamilton arra nem tudott választ adni, időben mennyit jelenthettek az új fejlesztések, de elégedett a McLaren fejlődésével.

“Minden kis részlet segít, itt-ott érezhető a hatás. De még hosszú, nagyon hosszú út áll előttünk, hogy újra a mezőny élére kerüljünk. A mai körök nagyon kemények voltak, szinte a határon túliak, ebben a szellemben kell tovább dolgoznunk.”

Felszállóágban a McLaren? 1
Kovalainen vajon körbeér holnap?


Heikki Kovalainennek ismét nem sikerült továbbjutnia a középső szakaszból, ennek dacára pontszerzésre készül vasárnap. “Sokat fejlődött az autó ezen a hétvégén” – fogalmazott Kovalainen. “A 12. hely nem mutatja hűen a sebességünket, az viszont világos, hogy jó irányba megyünk. Jó stratégiával és egy kis szerencsével az első körökben pontot szerezhetek a futamon.”

“Lewis körei, különösen az időmérő első és második szakaszában nagyszerűek voltak, méltóak egy bajnokhoz” – dicsért Martin Whitmarsh csapatfőnök. “Heikki ugyan nem tudott előrébb lépni a 12. helynél, de mérnökeivel együtt nagyszerű munkát végzett a beállításokkal. Optimista vagyok, mindkét autónk az első nyolcban zárhat vasárnap.”