Pekingben rendezik az idei Race of Championst, azaz a Bajnokok Tornáját, a világ legjobb autóversenyzői a Madárfészekben épített pályán mérhetik össze erejüket, különböző autókkal. Az utóbbi két esztendőben a londoni Wembley adott otthont a versengésnek, előtte három évig a párizsi Stade de France volt a házigazda. Mindössze két nappal a szezonzáró, abu-dzabi Forma-1-es futam után rendezik meg a 2009-es viadalt, amelynek időpontja első ízben esik hétköznapra.

November 3-án, kedden kerül a sor a nemzetek harcára, míg egy nappal később a pilóták kieséses versenyét bonyolítják le. A szervezők minden eddiginél több résztvevőt ígérnek. “Öt világklasszis aréna jelentkezett be a rendezésre, a pekingi érdeklődést azonban nehéz lett volna visszadobni a tavalyi lélegzetelállító olimpia után” – nyilatkozta a szervező IMP elnöke, Fredrik Johnsson.

A Bajnokok Tornája először mozdul ki Európából, Johnsson azonban biztos benne, hogy a verseny még visszatér az öreg kontinensre. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan kik indulnak, novemberig folyamatosan várható a nagyobbnál nagyobb nevek bejelentése.