Nehezen készül az új pálya
Nehezen készül az új pálya

Mi lesz a Brit Nagydíjjal?

Mi lesz a Brit Nagydíjjal?

Nehezen készül az új pálya
Hamiltonnak nem lesz hazai versenye?
Fotó megosztása:

2010-től a Donington Park ad otthont a Brit Nagydíjnak, a futam sorsa körül azonban egyelőre sok a kérdőjel. Múlt héten a brit Motorsport Szövetség (MSA) ellenőrei látogatták meg a pályát, majd úgy döntöttek, hogy a jelenlegi helyzet alapján nem adják ki a szükséges versenylicencet.

Az MSA azért tagadta meg az engedély kiadását, mert álláspontja szerint a munkálatok nem haladnak megfelelő ütemben. A Coppice- és Maclean-kanyarok közötti bukóteret teljesen át kellene építeni, de ezzel nehezen boldogulnak a kivitelezők.

Az MSA szóvivője szerint “nincs gyors megoldás a jelentős problémára”, a doningtoni szóvivő Dave Fern viszont állítja, a pálya fogadni tudja a Forma-1-es mezőnyt jövőre. A doningtoni állapotokra a Nemzetközi Automobil Szövetség is kíváncsi, az FIA illetékesei a következő napokban tartanak szemlét.

Simon Gillett, a Donington Park vezérigazgatója abban bízik, hogy a pálya megkapja a zöld utat. “A világ legjobbjaival dolgozunk együtt” – bizakodott Gillett. “Ha olyanok vannak a fedélzeten, mint az FIA követelményeiről és a biztonságról sokat tudó Herman Tilke, nyugodt lehet az ember, hogy jó lóra tett.”

Gillett reméli, hogy a következő napokban azt is bejelentheti, pontosan miből finanszírozzák a pálya felújítását. Erről eredetileg már márciusban beszélni kellett volna, ami arra utal, hogy a háttérben esetleg komoly problémák vannak.