Ahogy egy hete Melbourne-ben, ma Sepangban is megállíthatatlan volt Jenson Button, a Brawn GP angol versenyzője megint megnyerte a kvalifikációt. Button pályafutása ötödik rajtelsőségét szerezte.

Button megint a csúcson! 1
Massa okkal bosszús

Massa okkal bosszús

Massa okkal bosszús


A tavalyi élmenők az időmérőn rettenetesen szenvedtek, a McLaren be sem jutott az utolsó szakaszba, Räikkönen, Kubica és Fernando Alonso vért izzadva vergődött a Q3-ban, és ott az utolsó három helyen végeztek. A 2008-as kvalifikáció leggjobbja, a ferraris Felipe Massa az első szakaszból sem jutott túl, csak a 16. helyre volt jó az ideje – állítólag a csapat rontott el valamit a gumikkal.

A Brawn és a Toyota is elképesztő időkkel parádézott az üres tankos középső szakaszban, és a  végső összecsapásban is Jarno Trulli tartotta a legjobban a lépést Buttonnal, az olasz holnap a második rajtkockából indulhat.

A Red Bull-os Sebastian Vettel ugyan a harmadik lett ma délután, de a német a melbourne-ben Robert Kubicával történt ütközése miatt kapott 10 helyes rajtbüntetés miatt csak a 13. helyről rajtol holnap, és a ma 4. leggyorsabb Rubens Barrichellót is öt hellyel hátrébb kell keresni vasárnap, őt sebességváltó-csere miatt sorolták hátra.

Jól ment a másik Toyotával TimoGlock is, és a williamses Nico Rsberg is, de szabadedzéseken szerzett elsőségeit megint nem vitte tovább az időmérőre. A büntetések miatt azonban a két német holnap a második sorból indul majd.

Hamiltonék esélytelenek voltak

Hamiltonék esélytelenek voltak

Hamiltonék esélytelenek voltak


Az utolsó szakaszban már nagyjából versenyképtelen Kubica (8.) és Räikkönen (9.), és Alonso (10.) is előrébb lép, amivel főképp a spanyol járhat jól, ugyanis körideje alapján szinte biztosra vehetjük, hogy teli tankkal vág neki a futamnak.

A McLaren párosa láthatóan kihozta, amit az autóból lehetett, de ez a mostani mezőnyben csak a 13-14.helyre volt jó. A Toro Rossónál Sebastien Bourdais okozott örömet azzal, hogy bejutott a második szakaszba, míg a Renault-nál újra csak bosszúsak lehetnek, hiszen a kis Piquet rögtön az elején elvérzett.

Az idei új rendszernek megfelelően az FIA néhány órán belül kiadja az autók üzemanyag-mennyiségeire vonatkozó adatait, amely világosabbá teheti a mai eredményeket. Aki csak a futamra kíváncsi, az holnap délelőtt 11 környékén kapcsolja majd be a tévéjét!

Az időmérő részletes eredményét itt találod!