A 2007-es világbajnok, Kimi Räikkönen tavaly nem tudta megvédeni címét, de ezzel már nem foglalkozik. A Ferrari tavalyi autója nem feküdt neki igazán, de az F60-asban már jobban érzi magát.

“Korai lenne még biztosat állítani, de mindenképpen jónak érzem eddig az autót. Az ember mindig tanul a hibáiból, de különösebben nem boncolgatom a tavalyi évet. A múlton úgysem lehet változtatni, a mostani dolgokra nincs nagy hatása. Szívesebben foglalkozom azzal, hogy mi lesz idén” – mondta a ferraris.

“Nem készülök visszavágásra sem, csak a lehető legjobban akarom végezni a dolgomat. Mindenki tudja, hogy mire vagyok képes, a cél pedig a bajnokság megnyerése. Persze ehhez sok mindennek jól kell alakulnia, és nem feltétlenül a szerencsére gondolok. De leginkább az foglalkoztat most, hogy jól menjenek a tesztek, és erősen kezdjem az idényt” – tette hozzá.

Räikkönen elégedett az elmúlt két hétben Bahreinben végzett munkával, viszont egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy a riválisok milyen formát mutattak a teszteken.

“Nagyon jól ment a teszt. Első lépésnek igazán jó volt, minden jól működött. Ami a slickeket (a minta nélküli új gumikat) illeti, nem sok különbséget éreztem ahhoz képest, amikor az év végén még a tavalyi autón próbáltam ki őket. Arról fogalmam sincs, hogy a többiek hogy állnak. A köridők elég közel vannak egymáshoz, de a teszteken a csapatok különféle gumikat, sokféle dolgot kipróbálnak, amik aztán vagy jól sülnek el később vagy nem. De nem is nagyon izgat, hogy mi van a többiekkel, elég ha magunkkal foglalkozunk.”

2010-ig biztosan marad

2010-ig biztosan marad

2010-ig biztosan marad


A finn szerződése 2010-ben jár le a Ferrarinál, és az elmúlt egy-két évben sokat spekuláltak arról, hogy Räikkönen vissza is vonul hamarosan a Forma-1-ből. Kimi mostanában már ralizgat is, ennek ellenére azt állítja, hogy egyáltalán nem biztos, hogy két év múlva maga mögött hagyja az F1-et.

“Majd két év múlva meglátom, hogy még mindig élvezem-e, vagy inkább mást szeretnék csinálni. Az biztos, hogy a Ferrari lesz az utolsó csapatom, azonban ez nem jelenti azt, hogy mindenképpen távozok is 2010-ben.”