Összeáll a csomag?

Összeáll a csomag?

Március 5-én komoly bejelentésre készül a FOTA (Formula One Teams Association), a Forma-1-es csapatok szervezete. A hónapok óta tartó tárgyalássorozatok után a csapatvezetők a nyilvánosság elé állnak, és elárulják, hogy képzelik el a sport hosszútávú jövőjét. Bemutatják új szabálytervezetüket.

Mint az előzetes bejelentésből kiderül, gazdaságilag kifizetődő, fenntartható, környezetbarát lesz a jövőben a Forma-1, ugyanakkor lenyűgözően vonzó a helyszínen, illetve a tévé előtt ülő nézőknek és az internetfelhasználóknak. Részleteket a FOTA és a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo árul majd el Genfben. A szövetség megbízott egy piackutató céget, hogy kiderítse, mire is vágynak az F1 rajongói, és ennek eredményeit is beépítették a tervekbe.

Várhatóan amellett, hogy további költségcsökkentő megoldásokat is bejelentenek, elképzelhető az időmérő átalakítása és egy esetleges pénteki időfutam bevezetése is. Emellett átalakulhat a pontrendszer, amelyben nemcsak a győztes kapna nagyobb figyelmet, de az időmérőn elért első rajtkocka megszerzésért is pluszjutalom járna.

Valószínű továbbá a motorok módosítása is, kisebb hengerűrtartalom, turbófeltöltő, illetve bioüzeamanyag alkalmazásáról is hallani. Egységes motor azonban szinte biztosan nem lesz.