A hibák ellenére is bíznak az F60-asban

A hibák ellenére is bíznak az F60-asban

A Ferrari az elmúlt két hétben Bahreinben tesztelte az F60-ast, de a jó eredmények mellett meghibásodások is akadtak. Kedden a mozgásienergia-visszanyerő rendszer, a KERS romlott el, többórás munkát adva a szerelőknek, míg tegnap a sebességváltó mondta fel a szolgálatot.

A csapat technikai igazgatója, Aldo Costa azért összességében elégedett az eddigi haladással.

“Hamarosan vége a bahreini hosszú tesztnek, minden nap egyre intenzívebb. A lehető legjobban ki kell aknáznunk a szabályok adta lehetőségeket a megbízhatóság, a fejlesztés és a teljesítmény tekintetében. Lehetnek még olyan problémák, mint amilyenek a KERS vadonatúj alkatrészei vagy a sebességváltóval való kísérletezés miatt adódtak az elmúlt két napban. Ami a KERS-t illeti, viszonylag elégedettek vagyunk az eddig látottakkal, de van még munka bőven” – mondta a szakember.

A következő tesztre komoly újításokat ígér Costa:

“Az aerodinamikai alapcsomagot használtuk itt Bahreinben, épp csak néhány apróságon változtattunk. A teljes csomagot a következő teszten, Jerezben próbáljuk ki, amikor már a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra készülünk majd.”

A csapatok még kétszer tesztelnek az idény kezdete előtt: március 1. és 4. között Jerezben, majd a rá következő héten Barcelonában.