Az egykori F1-es mérnök, Ken Anderson és az elismert szakújságíró, Peter Windsor 2010-ben USF1 néven új csapattal szállna be a sportba. Windsor a Crash.netnek adott interjújában beszélt a projektről.

“Hogy miért az F1 a cél? A válasz könnyű: ez a világ legnagyobb sportja, nagyobb a foci-vb-nél, nagyobb az olimpiánál és a Super Bowlnál is. Évente 600 millióan nézik, a világbajnokság pedig az év elejétől a végéig folyik. Egyetlen más sportban sincs ez így” – mondta a szakember, hozzátéve, hogy a Forma-1 üzleti háttere is a legjobban szervezett.

A Super Aguri 2006-os bemutatkozása óta a USF1 lehet az első teljesen új csapat az F1-ben, és Windsor szerint nagyon izgalmas egy gazdaságos, de életképes alakulatot felépíteni.

“Egy vadonatúj csapat felépítése, amely a gazdasági válsághoz is alkalmazkodik, azaz kicsi, hatékony, és illeszkedik a Forma-1 pénzügyi körülményeihez, igazán izgalmas projekt. Hadd tegyem azonban hozzá, hogy Ken és én már 4-5 éve dolgozunk ezen, amikor még híre sem volt az armageddonnak, és már akkor is a szokásosnál kisebb csapatot képzeltünk el” – magyarázta Windsor.

Elhozzák Amerikát a Forma-1-be

Elhozzák Amerikát a Forma-1-be

A csapat logója


“Fel akarunk építeni egy F1-es csapatot, de a magunk módján. Be akarjuk bizonyítani, hogy az USA-ban is készülhet olyan autó, amely megállja a helyét, és győzni is akarunk vele. Győzni, de egy kis, kompakt csapattal, a lehető legkevesebb emberrel.”

Windsor azt állítja, hogy az új csapat ötletét támogatja Bernie Ecclestone és az FIA is, de egyelőre nem akarta elárulni, hogy hivatalosan is jelezték-e már indulási szándékukat a 2010-es világbajnokságban.

“Erről majd február 24-én beszélünk, de az FIA és a FOM (Ecclestone cége) reakciója fantasztikus volt, mindkét irányból támogatnak, jó ideje tudnak már a projektről.”