Stewart Ecclestone-t győzködi

Stewart Ecclestone-t győzködi

Bernie Ecclestone és a silverstone-i pályát igazgató Brit Autóversenyzők Klubja (BRDC) az elmúlt évtized nagy részét a pálya felújítása körüli huzakodással töltötte, amíg az F1 ura meg nem elégelte, és tavaly be nem jelentette, hogy 2010-től Doningtonba viszi a Brit Nagydíjat.

Az új helyszín ügyei azonban nem állnak jól, folyamatosan pénzügyi gondokról hallani, így ha nem készülnek el az építkezésekkel, könnyen lehet, hogy két év múlva kikerül a Brit Nagydíj a versenynaptárból. A BRDC egykori elnöke, a háromszoros világbajnok Jackie Stewart azonban azt szeretné, hogy Donington kidőlése esetén Silverstone rendezhesse meg a versenyt ezután is.

“Nagyon rosszul mutatna, ha nem rendeznék meg a Brit Nagydíjat. Ha Donington nem képes rá – persze bízom benne, hogy igen -, akkor remélem, hogy Silverstone-t kérik fel a futam megtartására” – nyilatkozta a skót legenda a BBC-nek.

Bár Bernie Ecclestone a hagyományos pályák kiesésének kapcsán mindig azt emlegeti, hogy több mint elég jelentkező van a futamok rendezésére más országokban, Stewart reménykedik, hogy a hazafias érzés nem hagyja majd, hogy Ecclestone ejtse saját hazájának versenyét.

“Szerintem Bernie is büszke brit. Nem hiszem, hogy szeretné, hogy eltűnjön a Brit Nagydíj. Úgy gondolom, hogy ez rossz fényt vetne rá és a környezetére. Semmi bajom egyébként Doningtonnal, de szeretnék nyugodt lenni afelől, hogy lesz Brit Nagydíj. 1950 óta megrendezzük, a legrégebbi verseny, szörnyű lenne elveszíteni” – utalt a skót arra, hogy a legelső Forma-1-es világbajnoki futam Nagy-Britanniában, Silverstone-ban zajlott.