Csak az új idénnyel foglalkozik

Csak az új idénnyel foglalkozik

Lewis Hamilton az F1 hivatalos oldalának adott interjújában arról beszélt, hogy a tavalyi világbajnoki győzelem még most sem tudatosult benne igazán, de nem is ezzel foglalkozik elsősorban, hanem 2009-re koncentrál.

“A bajnoki cím megnyerése Brazíliában mintha ezer éve lett volna. A dolgok nagyon gyorsan mozognak a Forma-1-ben, még akkor is, ha nem a pályán vagyunk. Igazából még most sem gondolok magamra világbajnokként, ez valószínűleg csak akkor kerül a helyére, amikor megérkezünk az első versenyre Ausztráliába, ezért nem is igyekszem különösebben megfelelni ennek” – mondta Hamilton.

“Persze a bajnoki győzelem leveszi a terhet az ember válláról, de nem foglalkozom ezzel sokat, csakis 2009-re koncentrálok, az erőnlétem javítására, a csapattal való munkára és az autó tesztelésére figyelek. Elszántabb vagyok, mint valaha.”

A McLaren-csapatot az új idényben már Martin Whitmarsh vezeti, míg a korábbi főnök és Hamilton “pótapja”, Ron Dennis a háttérbe vonul. A 24 éves versenyző szerint azonban ez cseppet sem árt majd a csapatnak.

“Ront és Martint is nagyon jól ismerem, biztos vagyok benne, hogy a csapat élén történt változás csakis a javunkra válik. Ronnak így lehetősége lesz, hogy az egész cég ügyeivel foglalkozzon, Martin pedig teljesen a Forma-1-re koncentrálhat. Nem hiszem, hogy látványos változások lesznek, nincs is min változtatni igazán. Tudom, hogy sokan figyelik majd Martint Ausztráliában, de igazán nagyszerű fickó, nagyon jó szakmailag, jó humorú és igazán elkötelezett. Tudom, hogy jól végzi majd a dolgát” – magyarázta a világbajnok.