Búcsúzik az ING az F1-től

Búcsúzik az ING az F1-től

Sötét fellegek gyűlnek a Renault-csapat felett: a 2009-es autó teljesítménye eddig messze elmarad a reményektől, az anyacég óriási profitzuhanást szenvedett el, és milliárdos állami támogatásra szorul, és most kiderült, hogy a főszponzor is távozik az év végén.

A holland pénzintézet, az ING ma bejelentette, hogy a Renault-val a 2007-ben kezdődött hároméves együttműködést a 2009-es év után nem hosszabbítja meg. Az ING-nél egyébként elégedettek a Forma-1-es megjelenéssel – a márkanév globális ismertsége 16 százalékkal nőtt 2007 márciusáról 2008 novemberére -, de a válság miatt ezután már nem futja erre.

A szerződés idei, utolsó évében a cég már 40 százalékkal kevesebbet költ a Forma-1-re. Az ING nemcsak a Renault főtámogatója, de a Török, a Magyar és a Belga Nagydíj névadó szponzora is.

Mivel a Renault elnöke, Carlos Ghosn évek óta ferde szemmel nézi az F1-es projektet, így ha a csapat idén nem ér el nagy sikereket – ami egyelőre valószínűtlennek látszik -, nagyon könnyen elképzelhető, hogy a francia cég kivonul a Forma-1-ből.