Fifty-fifty

Fifty-fifty

A múlt héten arról érkeztek hírek, hogy a Honda által magára hagyott brackleyi F1-es csapat leszerződtette Bruno Sennát, és sikerült szponzorokat találnia 2009-re.

A brit Daily Telegraph hétvégi cikke szerint azonban korai lenne az öröm, ugyanis nemcsak, hogy Senna szerződtetése nem igaz, de az eredetileg a 2009-re a Williamstől a Hondához átszerződő szponzor, a brazil Petrobras is visszakozott az üzlettől.

A lap egy névtelen csapatbeli forrásra hivatkozva arról is ír, hogy vagy a vezetőség vásárolhatja meg az alakulatot, vagy elfogadhatnak egy olyan ajánlatot, amely egy “jó hírű, hosszú távú pénzügyi biztonságot hozó, a Forma-1-ben szívesen látott” cégtől származik, amelyet viszont a vezetők egy része gyanakodva szemlél.

A névtelen hondás szerint a csapat túlélésének esélye fifty-fifty.

A Mercedestől megerősítették, hogy áll az ajánlatuk a motorszállításra, de csakis akkor, ha megfelelő pénzügyi háttere van a csapatnak, és előre fizetnek.

“Semmit nem adunk előre, csakis akkor, ha az üzlet pénzügyi része biztos lesz” – mondta a Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug.