Valakik megtörték az egységfrontot

Valakik megtörték az egységfrontot

Az FIA tavalyi több száz százalékos és idei mérsékeltebb áremelése után a pilóták szervezete, a GPDA nyílt levélben utasította el, hogy kifizessék a Forma-1-es “jogosítvány” díját. A pilóták álláspontja szerint a munkájuk végzéséhez szükséges engedély díjának semmi köze a fizetésükhöz, és hogy az FIA ne a szuperlicencekből próbálja feltölteni a pénztárát.

Bár a versenyzők elég elszántnak tűntek – soha nem adott még ki a GPDA korábban sajtóközleményt – az FIA tegnap mégis megerősítette, hogy már három pilóta befizette a díjat, és kiváltotta a szuperlicencet, de neveket nem árultak el.

Több lehetőség is adódik: Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen, Felipe Massa és Adrian Sutil sem tagja a GPDA-nak, így lehet, hogy ők érezték úgy, hogy nem kötik magukat a többiekhez. Az is lehet, hogy az FIA az oszd meg és uralkodj elve alapján egyszerűen blöfföl, sőt az is elképzelhető, hogy csak “ügyesen” csúsztatnak, és három olyan pilótáról van szó, akik nem is indulnak 2009-ben – ne feledjük, a teszt- és tartalékpilótáknak is szükséges a szuperlicenc, ahogy a volt hondások – Button és Barrichello – is kiválthatták a papírt.

Hogy mi az igazság, és hogy valóban megbomlott-e a versenyzők egységfrontja, hamarosan kiderül.