Búcsúzhat a Forma-1-től?

Búcsúzhat a Forma-1-től?

Bár már csak hat hét van a 2009-es Forma-1-es idény kezdetéig, a Honda F1-ből való kivonulásával magára maradt brackley-i csapat eladásáról még mindig semmi hír nincs. A csapathoz nem sokkal az összeomlás előtt aláírt Jenson Button nagyon rossz helyzetben van.

Barátja és volt ellenfele, David Coulthard szerint a 29 éves pilóta további pályafutása kerülhet veszélybe, ha idén kimarad a Forma-1-ből.

“Nem lehet ezt 100 százalékosan kijelenteni, de elég nehéz elképzelni, hogy mihez is foghat, ha a Honda nem jön össze. Kényes ügy. Manapság nagyon sok fiatal tehetség törekszik a sportba, a csapatok válogathatnak közülük” – utalt arra a skót, hogy Buttont talán már vissza sem hívják a Forma-1-be ezután.

Coulthard szerint Buttonnak akkor is jelentősen változtatnia kell a hozzáállásán, ha a csapat végül vevőre talál, és rajthoz áll az idei szezonban.

“Míg korábban a Hondánál mindig reménykedhetett abban, hogy végre az áttörés éve következik, most másképp kell gondolkodnia. El kell fogadnia, hogy egy középmezőnyhöz tartozó privát csapat versenyzője lesz belőle. Hogy hogyan teljesítenek majd, nehéz megítélni, de Jenson hosszabb távú célja csakis az lehet, hogy egy gyári csapathoz kerüljön.”

A Honda 2008 folyamán és a téli időszakban is hatalmas előrelépést, nyerő autót ígért 2009-re, a Red Bull veteránja nem hisz ebben sem.

“A pocsék idény után, amikor kiderül, hogy vevőt keresnek, a Hondánál hirtelen rájönnek, hogy nyerő autójuk van, és hogy bárkinek megéri ezt megvenni… Én egyáltalán nem hiszem, hogy csak úgy előállnának egy győztes autóval. Az ember szeretné hinni, hogy jobbak lehetnek a tavalyinál, de szerintem a Honda feltehetőleg sereghajtó lenne” – értékelt nem túl biztatóan a volt pilóta.