A nagyobb csapatok közül utolsóként a Red Bull Racing is bemutatta idei F1-esét. Az Adrian Newey által tervezett RB5-öst a hétvégén már videón is megleshettük, és a képeken is szépnek tűnik.

Az autó leginkább a Ferrari F60-asára emlékeztet, ahhoz hasonlóan vékony, lövedékszerű. A Red Bullnál is megtartották az oldaldobozok szélén a szabályok engedte kis légterelőelemet. A csapat 2009-ben is a Renault erőforrásával vág neki az idénynek, de ahogy a motorszállító gyári csapata, már ők is a javított teljesítményű blokkot kapják, így a remények szerint eltűnhet a tavaly érzékelt hátrány.

Jerezben neki is látnak a munkának

Jerezben neki is látnak a munkának

Jerezben neki is látnak a munkának


A csapatfőnök, Christian Horner győzelemben reménykedik.

“2009-ben előnyünkre válhat a csapat működését illető stabilitás, a műszaki részleg kulcsfigurái legalább két éve velünk vannak már. Ne feledjük, ugyanők tervezték azt az az autót is, amelyik Sebastian Vettel kezei alatt futamot nyert tavaly. Nincs okunk feltételezni, hogy az új szabályok mellett ne sikerülhetne ez újra” – mondta az angol.

Az RB5-öst először Sebastian Vettel vezeti ma a jerezi tesztpályán, a novemberi lábtörésből felépült Mark Webber pedig szerdán ül majd az autóba.