Nem hajtott fel elég pénzt

Nem hajtott fel elég pénzt

A Toro Rosso mai bejelentésével, miszerint 2009-re újra Sebastien Bourdais-t szerződtették, a japán Takuma Sato F1-es folytatással kapcsolatos reményei elszálltak.

Sato, aki korábban a Jordan, a B.A.R. és a Super Aguri pilótája volt, tavaly tavasszal a kiscsapat összeomlásakor pottyant ki az F1-ből. A Toro Rossónál azóta több tesztlehetőséget is kapott, de most, hogy oda sem kell, a visszatérés szinte lehetetlennek tűnik – a 32 éves japán azért még nem adja fel.

“Nem tudom, hogy mit hoz a jövő. Megbeszéljük majd a menedzseremmel, hogy mi legyen a következő lépés. Az viszont biztos, úgy érzem, nem végeztem a Forma-1-gyel, van még keresnivalóm ott. Az autóversenyzés csúcskategóriájában akarok maradni, és a Forma-1-es visszatérésre koncentrálok, amíg csak lehet” – reagált a Toro Rosso bejelentésére Sato.

A pilóta menedzsere, Andrew Gilbert szerint kliense csakis a pénz miatt bukta el a lehetőséget, a teljesítményével nem volt gond.

“Taku nagyon gyors és elszánt volt a három teszten, és azt hiszem, ő volt a gyorsabb versenyző. Sajnos a csapat sem csinált belőle titkot, hogy komoly szponzori támogatást is várnak, ez pedig nem volt elegendő. Keményen dolgoztunk a támogatók megszerzésén, de ez sem volt elég az állás megszerzéséhez. Szeretnénk köszönetet mondani a szponzoroknak és Takuma szurkolóinak, akik mindent megtettek, hogy támogassák őt.”