A csapatok többségétől eltérően a Red Bull alakulatai nem januárban mutatják be az új autójukat. A nagyobbik alakulat, a Red Bull Racing február 9-re ütemezte az RB5-ös leleplezését, míg a Toro Rosso egyelőre nem tűzött ki dátumot.

Ugyan a két csapat különböző motort használ, de kasztnijuk ugyanaz, a Red Bull és a Toro Rosso is a Red Bull Technolgies Milton Keynes-i központjából kapja az Adrian Newey által tervezett autót.

A faenzai kiscsapat egyelőre egyetlen hivatalosan bejelentett pilótája, Sebastien Buemi egy friss interjúban arra utalt, hogy még ők is valamikor februárban pályára viszik majd az STR4-est.

“Tudom, hogy a Red Bull február 9-én jön, és gondolom, hogy mi egy kicsit később, de azt még nem mondták, hogy pontosan mikor” – mondta a svájci.

Az újonc versenyző december óta egyetlen nap kivételével az összes teszten az élen végzett, ami annak ellenére is jót tett neki, hogy januárban már az új, lassabb autókat verte meg az általa vezetett 2008-as modellel.

“Igen, nőtt az önbizalmam, de most már a következő idényre kell koncentrálni, mert nem lesz könnyű. Bizakodók vagyunk, nemrég kaptuk meg az új kasztnit, jól néz ki, reméljük, hogy február vége előtt ki is próbálhatjuk” – nyilatkozta a 20 éves pilóta.