A közeli jövőben egyelőre nem tudhatjuk meg, hogy a 2009-ben már a bajnokságot célzó BMW Sauber új autója hol is áll az erősorrendben, ugyanis a német-svájci alakulat legközelebb sem tesztel együtt a csapatok többségével.

A múlt héten öt csapat – a McLaren, a Renault, a Toyota, a Williams és a Toro Rosso – az új portugáliai helyszínen, Portimaóban tesztelt, de a négy napból hármon esett, sőt az utolsó napon olyan rosszak voltak a körülmények, hogy egyáltalán nem folyt munka a pályán. A Ferrari épp a rossz idő miatt inkább Mugellóba ment, de ők sem jártak sokkal jobban, ugyanis Olaszországban is bőven hullott a csapadék.

A legjobban a BMW Saubernél jártak, ők ugyanis a spanyolországi Valenciában leplezték le, majd tesztelték az új autót, és a munkájukat csak az erős szél nehezítette. Az idény alatti tesztek 2009-es betiltásával jelentősen felértékelődött a téli felkészülési időszak, ezért a BMW-nél biztosra akarnak menni, így két hét múlva sem mennek a többiekkel Jerezbe, hanem a bahreini sivatagi pályán folytatják a tesztelést.

A Ferrari és a Toyota már tavaly is Bahreinbe ment, és idén is ugyanígy tesznek, így a BMW-t legalább velük össze lehet majd mérni február második hetében.