Megdöbbentő volt decemberben a Honda bejelentése, miszerint azonnali hatállyal kivonul a Forma-1-ből, de akkor még úgy tűnt, hogy az elárvult brackley-i csapat viszonylag gyorsan vevőre találhat, és 2009-ben is indulhat a világbajnokságban.

Azóta már számos szereplőt hírbe hoztak az alakulattal, de a jelöltek sorra cáfolták, hogy beszállnának az F1-be, így a mai napig is csak a csapat vezetője, Nick Fry szavaira hagyatkozhatunk, aki nemrég még azt mondta, hogy tucatnyi komoly vásárlóval tárgyalnak, de hogy kik lehetnek ezek, nem tudni.

Az idő egyre fogy a csapat számára, úgy tudni ugyanis, hogy a japán gyártó január végét jelölte meg az eladás határidejeként, a csapatfőnök, Ross Brawn korábban azt állította, hogy legalább hat hétre van szükségük, hogy egy új erőforráshoz átalakítsák az autót, és a lehetséges motorszállító partner, a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug is arra figyelmeztetett, hogy hajlandóak az üzletre, de nem várnak örökké.

A 2009-es Forma-1-es idény kezdetéig már csak nyolc hét van, de Brackley-ben még mindig optimisták:

“Ne törődjenek ennyit a határidőket illető spekulációkkal! Az autó fejlesztésével továbbra is jól haladunk, bizakodóak vagyunk, de ennél többet nem mondhatok” – nyilatkozta a Reutersnek a csapat egyik szóvivője.

A mindig jól értesült Pitpass.com – ők voltak adták hírül elsőként a Honda kiszállását is – arról ír, hogy az eladásban segédkezni próbáló Bernie Ecclsetone a múlt héten számított egy üzlet tető alá hozására, a gyárban mostanra pedig síri hangulat uralkodik.