A McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis ma, nem sokkal a csapat 2009-es autója, az MP4-24 bemutatója után bejelentette, hogy márciustól visszavonul az F1-es csapat irányításától, helyét pedig Martin Whitmarsh veszi át.

Lewis Hamilton, aki pályafutása nagy részében Dennis pártfogoltja volt, és az F1-es lehetőségét is neki köszönheti, nem aggódik amiatt, hogy az új szezonban már nem áll majd mögötte a csapatfőnök.

“Ron óriási része a csapatnak. A vérében van a versenyzés, szóval igazából sosem hagyja majd el teljesen a csapatot. Mindig is szerepet játszik majd, akkor is, amikor már csak csendesebben, a háttérben dolgozik, ebben biztos vagyok” – mondta ma Wokingban a világbajnok.

“Mindig is közel állunk majd egymáshoz. Tízéves korom óta ismerem, nagyszerű a kapcsolatunk, és hatalmas hatással volt az életemre, sőt még ma is ez a helyzet. Barátok vagyunk. De igazán nagyszerű emberek vannak a csapatban, erős az egység. Amikor Ron távozik, akkor sem lesz gond. Szerencsére azután is nagyon-nagyon erős csapat maradunk.”