A teljesen bizonytalan jövőjű volt Honda csapat mellett csak a Toro Rosso nem véglegesítette még a 2009-es versenyzői felállását. A faenzai kiscsapat három pilótát várat.

A teszteken nagyon meggyőző svájci Sebastien Buemi ugyan már szinte biztos lehet benne, hogy az egyik állás az övé lesz idén, de a francia Sebastien Bourdais és a japán Takuma Sato még harcban áll a másik helyért. A két pilótát már “párbajoztatták” a szezon utáni teszteken, de a teljesítményük mellett a pénz is ugyanolyan fontos szerepet játszik majd a végső döntésben, amire szélsőséges esetben akár még két és fél hónapot is várhatunk.  

A holland F1today.nl-nek a csapat szóvivője elmondta, hogy ők is részt vesznek majd a hamarosan következő algarvei teszten, de a pilótákat illetően semmi konkrétumot nem árult el.

“Az új idény versenyzőiről még nem döntöttünk, és határidőt sem szabtunk magunknak erre” – mondta a Toro Rosso képviselője.

A szabályok szerint a csapatoknak a szezonnyitó nagydíjat megelőző csütörtökig kell véglegesíteni a pilóták nevezését. A 2009-es Forma-1-es bajnokság a március 27-29-i hétvégén kezdődik Melbourne-ben.