Kimi Räikkönen a Ferrari tesztpályáján, Fioranóban látta vendégül egy finn tévéműsor stábját. A világbajnok a szokásosnál lazábban viselkedett, elég sok témáról beszélt, és végül még a riportert is elvitte néhány körre egy F430 Scuderiával.

Kimi az interjúban elmondja, hogy életében először egy barátja Ferrariját vezette 2001-ben, és bár jó élmény volt, nem ájult el nagyon, mert addigra már hozzászokott az erős autókhoz. Mesél az első autójáról, egy Ladáról is, amely nem volt a legszuperebb járgány, de nem esett szét, nem romlott el, és megfagyni sem lehetett benne, ez pedig épp elég volt neki akkoriban. A mellette álló F430-assal szemben a finn pilóta inkább a régebbi modelleket szereti, úgy gondolja, hogy azokban több elegancia volt, mint modern társaikban.

A riporter kérdésére, hogy mit gondol a vezetésnél még megengedett alkoholszint finnországi csökkentéséről, az italokat nem megvető Kimi igen vonakodva mondja csak ki, hogy jó dolognak tartja.

Az interjút megszakítja a Ferrari-elnök, Luca di Montezemolo helikopteres belépője, ami után a csapat egyik tagja feltehetőleg a főnökhöz hívná Räikkönent, aki azonban szó szerint – sőt, még így is finoman fogalmazunk – elküldi a francba az illetőt azzal, hogy most nem ér rá (a videón 4:00 perc környékén).  

Räikkönen és a riporter a beszélgetés után autóba ülnek, hogy tegyenek néhány kört a vizes pályán. Kimi nem fogja vissza magát, tolja neki rendesen. Egy idő után előbb a kipörgésgátlót, majd a többi vezetői segédeszközt is kikapcsolja, ami miatt a riporternek eléggé melege lesz, de azért sikerül azt is kihúznia a bajnokból, hogy közúti sebességrekordja 320 km/óra volt.

Íme Räikkönen jókedvében